Месечина

Thursday, July 28, 2011. comments (0)
Јас и ти
под месечината.
Не, не молчам веќе,
вистината сама се кажува
с`е можам, с`е сакам
и се ќе добијам
под месечината!

Се кријам од денот,
ноќта ја сакам,
сонцето ја спржува секоја моја вистина,
месечината ја гали и потхранува
и и го дава вистинскиот облик.
Облечени во месечева светлина
нашите тела се единствената
реалност која ја гледам.
Прекрасната музика од устата на ноќта
не носи се подалеку
од пустината на денот.

Очајот и тагата
ги заменив со копнеж и надеж,
бакни ме сега и тука
под месечината!
Да ја запечатиш засекогаш оваа илузија,

да се лажам себеси до смрт
и да не дозволам никој да ме убеди
во спротивното.
Чија реалност е онаа вистинската?
Земјата ионака не чека после животот,
сакам заедно да лебдиме,

под месечината!


Leia Mais...

Големата депресија

Tuesday, July 19, 2011. comments (0)
Leia Mais...

Цртам портрети

Saturday, July 9, 2011. comments (0)
 Техника : пастел на хартија А3 формат - 950,оо ден.
Техника : молив на хартија А4 формат - 450,оо ден.


 e-mail: vesnaniche@gmail.com
Leia Mais...

Дојди!

Thursday, July 7, 2011. comments (0)
Дојди,
дојди да молчиме заедно,
во тишината да си ги слушнеме нашите мисли,
да танцуваме во ритамот на нашите срца,
да ги споиме нашите усни засекогаш во сладок молк.

Дојди,
доста се зборови гласни,
лица празни, очи без сјај,
сакам да го видам ликот твој мил,
и двете неба во очите твои.

Дојди,
на земјата влажна да ги постелиме нашите коси,
кожата да ни биде единствена покривка,
занесот единствен пијалок,
опиени така да отпатуваме од овој свет.


Leia Mais...