Немир

Sunday, May 1, 2011.
Немир...напразно извикани зборови...
оддек и болка...
Земјата ме вика ,
а небото го сакам !
Сонот за лет е само сон...
има ли надеж ?
Немир...напразно извикани зборови...
зборот сече и пустош остава...
празнина и земјата ме вика,
а небото го сакам !
Сила да земам,да се поткрепам ,
дај ми вода на животот ,
жедта да изгаснам ,
небото да го освојам ,
од земја да се оттурнам !
Напразно извикани зборови.


Comentários:

Post a Comment