Ѕид

Sunday, May 1, 2011.

Отворена душа...
треба ли да барам штит,треба ли ѕидини да изградам?
Дали мора болка да има,за среќа да сетам јас?
Еве градам ѕид околу мене...
еве го држам штитот на неразбраните...
мечот на слободата...
Еден збор руши се...
еден поглед и штитот паѓа...
осуди ме и слободата земи ми ја!

Comentários:

Post a Comment