Игра

Wednesday, July 4, 2012.
Допри ме,
сврти ме,
стисни ме,
гризни ме,
удри ме,
одбутни ме,
прегрни ме,
бакни ме,
стопли ме,
олади ме,
прави што сакаш
и не прави ништо.
Јас играчка
и плачка
не сакам
и сакам,
те мразам,
те љубам
се кријам
и отварам,
те пуштам
и те бркам,
која сум
знам
и не знам,
ме познаваш ли?
Одговор имаш,
заедно сме
и не сме,
едно
распарчено на две,
конфузија
и смеа,
солзи
и болка
имам
и немам,
празна сум,
а полна,
внатре си
а надвор.
Летам,
а ме врза,
ме држиш,
а пушташ,
бескрајност
на крајот,
крај
на вечноста.

Comentários:

Post a Comment