Пеперутка во твоите раце

Saturday, July 7, 2012.
Штом помислам на тебе
кожата ги отвора сите пори,
како платно за твоите цртежи
да го впие секој твој потез,
секој твој удар од четката.

Ме обликуваш како сакаш,
задоволна сум со твојот стил,
цврста и огнена жена
излезе од твоите раце
спремна за нов допир.

Ми вдахнуваш нов живот,
од природата правиш чуда,
во огнот гориме двајцата,
јазиците ни се вплеткани
во јазолот на страста.

Меурче од среќа
во овој свет на тага,
го сликаме заедно
со опуштени потези
на нашите тела.

Нацртај ме
онаква каква сакам да бидам,
допирај ме по целото тело,
облик на пеперутка дај ми,
да полетам во твоите раце
да го вриснам твоето име.

Comentários:

Post a Comment